RYE REVOLUTION - VADELMA & SUKLAA NACHOT!






MAKEA RYE NACHO -TARJOTIN

&

SWEET RYE NACHO -PLATTER




Minulla oli ilo olla mukana kehittelemässä reseptejä Linkosuon uudelle tuotteelle
- THE RYE NACHOILLE!

Tässä makeaan muotoon luotu herkullinen RYE NACHO resepti !

Pääset tutustumaan tähän reseptiin myös
alla -  VIDEON MUODOSSA:)

&

I was delighted to be part of developing recipe ideas for Linkosuo`s new product
- THE RYE NACHO!

Here is my SWEET creation for delicious RYE NACHO recipe!

Find out more from the VIDEO BELOW!:)






AINEKSET / INGREDIENTS


1 PUSSI RYE NACHO SEA SALT / 1 BAG OF RYE NACHO SEA SALT

Taatelisiirappi / Datesuryp

Kardemumma / Cardamom

2 rkl Kaneli / 2 tbsp Cinnamon




NUTELLA


300g Hasselpähkinöitä / 300g Hazelnuts
~3-4 rkl taatelisiirappia / ~3-4 tbsp Datesuryp
1 dl raakakaakao massaa sulatettuna / 1 dl Melted Raw Cacao Mass
Hieman vettä / Little bit of water




VADELMAVAAHTO / RASPBERRY FOAM


2 prk kikherneiden liemi (suolaamaton) / 2 cans of chickpea water (unsalted)
400g Vadelmia / 400g raspberries
1/2 sitruunan mehu / 1/2 Lemon juice
Raastettu sitruunan kuori / grated lemon chest
2 rkl Luomu Omenaviinietikka / 2 tbsp Organic Apple Cider Vinegar




KORISTEEKSI / DECORATION

Tuore vadelma & Karhunvatukka / Fresh Raspberry & Blackberry





                                                                                    VALMISTUS/METHOD



                                             NUTELLA



                                Paahda hasselpähkinät uunin keskitasossa 180C/10 min.
           
                                                                 Anna jäähtyä.
                           
                               Kierittele pähkinöitä käsien välissä, jolloin kuoret irtoavat.


                Kaada pähkinät blenderiin ja sekoita kunnes seos on tasaista. Auta tarvittaessa                                                                                 sekoittimella/lastalla.


          Lisää joukkoon sulatettu raakakaaomassa sekä taatelisiirappi & Sekoita tasaiseksi.
        Tarvittaessa lisää joukkoon hieman vettä kunnes saat Nutellasta toivomasi paksuista.


                                                           
                                                                   *           *          *


                                  Roast the Hazelnuts in the middle of an oven 180C/10 min.


                                                                  Let them cool down.


                             Roll the hazelnuts between your hands so that the skins fall off.


            Pour them into a blender and blend until smooth. Help with a spatula if needed.


               Add melted raw cacao mass and datesuryp into the mixture & blend until smooth.
                Add water little by little if needed in order to reach the thickness of your choice.


VADELMAVAAHTO/ RASPBERRY FOAM


Erottele kikherneiden vesi erilliseen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi n. 2 min. Lisää sen jälkeen omenaviinietikka, sitruunan mehu sekä sitruunan kuori. Jatka vatkaamista kunnes saat seoksesta kuohkeaa vaahtoa. Lopuksi kääntele vadelmat joukkoon.

Anna asettua pakkasessa väh. 2 h / Ota huoneenlämpöön n.30 min ennen tarjoilua


*          *          *

Separate the chickpea water in a separate bowl. Whisk with an electric whisker ~2min. Add apple cider vinegar, lemon juice and grated lemon chest. Whisk until the foam gets thicker & fluffy.
Carefully add the raspberries with the foam.

Let the foam set in a freezer min. 2 h / Take in a room temperature ~30min before serving





VIIMEISTELY

Laita nutellaa pursotuspussiin & purista muutama "ruusu" tarjoiluastialle. Lisää RYE NACHOJA. Kaada päälle taatelisiirappia ja ripottele kardemumma & kaneli seos. Lopuksi lisää hieman sulanut vadelmavaahto isoina nokareina keskelle tarjotinta. Koristele vadelmilla & karhunvatukoilla.

NAUTI!


*          *          *


FINALIZING

Put the Nutella in a squeezing bag & squeeze couple of  "roses" on a serving tray. Add RYE NACHOS. Spill some datesuryp on top with cardamom & cinnamon mixture. Lastly add big chunks of the slightly melted raspberry foam on top of the nachos. Decorate with raspberries & blackberries.

ENJOY!









Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla! / This is definitely the recipe to try for!




With Love,

- J -











Kommentit